čokoládové ošetrenie pleti
zahŕňa:
- odlíčenie pleti
- úprava obočia
- peeling
- masáž tváre čokoládovým olejom
- čokoládová maska
- čokoládový krém
Najdôležitejšie zložky čokolády
- Teobromím - je to alkaloid, ktorý stimuluje centrálny nervový systém a rozširuje krvné cievy, čím sa zlepšuje ich priechodnosť a bunečný metabolizmus.
- Avonoidy - (izoflavony) sú prírodné pigmenty rastlinného pôvodu, ktoré nás chránia pred poškodením oxidantami, zvyšujú aktivitu vitamínu C, posilňujú krvné cievy a spomaľujú starnutie.
- Polyfenoly – sú pomocníkmi v boji proti voľným radikálom, podporujú prekrvenie, upevňujú kolagénové vlákna a brzdia odbúravanie vlastnej kyseliny hyalurónovej. Ďalej bojujú proti vráskam a podporujú imunitný systém.
Vlastnosti čokolády
Kôstka kakaa z biochemického hľadiska obsahuje viac ako 800 molekúl s hydratačnými, tonizačnými, regeneračnými a revitalizačnými vlastnosťami, čo z nej robí neoceniteľnú hodnotu v kozmetike.
História čokolády
Prvými konzumentmi čokolády boli Májovia z Mexika a Strednej Ameriky už okolo roku 1500 p. n. l. Tí pripravovali tento lahodný nápoj pikantný a pridávali k nemu rôzne ingrediencie ako vanilka, med...
Tento nápoj z kakaových bôbov užívali tak bohatý, ako aj chudobní. Do Európy ju prvý krát priviezol Kolumbus roku 1502, ale nikdy ju sám neochutnal. Postupom času sa začala používať v náboženských obradoch či ako mena. No až v roku 1879 sa objavili nové receptúry a do čokolády sa začalo pridávať mlieko, čím vznikla prvá mliečna čokoláda na svete.
Ďalšie významné látky v čokoláde
Škrob, bielkoviny, tuky, minerály (fosfor, vápnik, horčík, meď, draslík, železo, ión, sodík), vitamíny A, C, D, E, J, K, B1, B2, B3, kofeín, karnitín, kyselina listová a esenciálne aminokyseliny.
Dĺžka trvania: cca 75 min. cena : viď cenník