čokoládové ošetrenie pleti

zahŕňa:

  • odlíčenie pleti
  • úprava obočia
  • peeling
  • masáž tváre čokoládovým olejom
  • čokoládová maska
  • čokoládový krém

Najdôležitejšie zložky čokolády

  • Teobromím - je to alkaloid, ktorý stimuluje centrálny nervový systém a rozširuje krvné cievy, čím sa zlepšuje ich priechodnosť a bunečný metabolizmus.
  • Avonoidy - (izoflavony) sú prírodné pigmenty rastlinného pôvodu, ktoré nás chránia pred poškodením oxidantami, zvyšujú aktivitu vitamínu C, posilňujú krvné cievy a spomaľujú starnutie.
  • Polyfenoly – sú pomocníkmi v boji proti voľným radikálom, podporujú prekrvenie, upevňujú kolagénové vlákna a brzdia odbúravanie vlastnej kyseliny hyalurónovej. Ďalej bojujú proti vráskam a podporujú imunitný systém.

Vlastnosti čokolády

Kôstka kakaa z biochemického hľadiska obsahuje viac ako 800 molekúl s hydratačnými, tonizačnými, regeneračnými a revitalizačnými vlastnosťami, čo z nej robí neoceniteľnú hodnotu v kozmetike.

História čokolády

Prvými konzumentmi čokolády boli Májovia z Mexika a Strednej Ameriky už okolo roku 1500 p. n. l. Tí pripravovali tento lahodný nápoj pikantný a pridávali k nemu rôzne ingrediencie ako vanilka, med...

Tento nápoj z kakaových bôbov užívali tak bohatý, ako aj chudobní. Do Európy ju prvý krát priviezol Kolumbus roku 1502, ale nikdy ju sám neochutnal. Postupom času sa začala používať v náboženských obradoch či ako mena. No až v roku 1879 sa objavili nové receptúry a do čokolády sa začalo pridávať mlieko, čím vznikla prvá mliečna čokoláda na svete.

Ďalšie významné látky v čokoláde

Škrob, bielkoviny, tuky, minerály (fosfor, vápnik, horčík, meď, draslík, železo, ión, sodík), vitamíny A, C, D, E, J, K, B1, B2, B3, kofeín, karnitín, kyselina listová a esenciálne aminokyseliny.

 

Dĺžka trvania: cca 75 min.   cena : viď cenník


Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode